Voor 23:59 uur besteld, morgen thuis

100 dagen bedenktijd

Gratis bezorging

Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis⠀⠀⠀

Skibril voor slecht weer

Beste skibril bij slecht weer

Waarom een skibril met verwisselbare lenzen?

Het weer op de piste kan ineens omslaan, van felle zon naar een sneeuwbui. Wanneer je de skibril slecht weer niet bij je hebt zie je bijna geen diepte meer, waardoor de kans op ongelukken groter worden. Maar het is ook onhandig om met twee skibrillen op pad te gaan, één voor slecht weer en één voor goed weer, daarom is de skibril met verwisselbare lenzen de ideale oplossing voor dit probleem. Hierdoor hoef je geen extra skibril mee te nemen, maar heb je toch optimaal zicht bij wisselende weersomstandigheden. Deze skibrillen worden geleverd met twee lenzen, de lenzen vallen doorgaans in categorie 1 en 3 of 4. Hierdoor heb je met bijna alle weersomstandigheden goed zicht en bescherming tegen de Uv-straling.

Lens categorieën 

De lenzen van skibrillen vallen in een bepaalde categorie, dit kan van 0 tot en met 4 zijn. Deze categorie geeft aan waar de lens van de skibril het meest geschikt voor is. Met de juiste categorie lens heb je altijd goed zicht op de piste, ondanks de wisselende omstandigheden. De categorieën zijn: 

Categorie 0 is voor zware bewolking en hevige sneeuwval, deze lens laat 80-100% licht door.

Categorie 1 is voor normale bewolking en sneeuwval, deze lens laat 43-80% licht door.

Categorie 2 is voor lichte bewolking, deze lens laat 18-43% licht door.

Categorie 3 is voor zon, deze lens laat 8-18% licht door. 

Categorie 4 is voor felle zon, deze lens laat 3-8% licht door.

Zittende snowboarder met skibril SunIce Gold

Het gebruik van de wisselbare lens

Als het weer opeens verandert van zonnig naar een sneeuwbui, kan je gemakkelijk wisselen van lens door de magnetische aansluiting van de skibril. Dit doe je door licht te knijpen in het frame, hierdoor komt de lens los en kan je deze verwisselen. Vervolgens bevestig je de andere lens op de acht magneten die de lens op zijn plaats houdt. Let hierbij wel op dat alle acht magneten van het frame contact maken met de magneten op de lens. Zo voorkom je dat de lens uit het frame valt. Na het wisselen van de lens heb je de beste skibril bij slecht weer zonder een extra skibril mee te nemen.

Hieronder is ons aanbod skibrillen met verwisselbare lens te zien. De lenzen vallen in categorie nul, één, twee en drie.  

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00