Voor 23:59 uur besteld, morgen thuis

100 dagen bedenktijd

Gratis bezorging

Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis⠀⠀⠀

Skibril alle weertypes

Skibril voor alle weertypes

Waarom een skibril dragen?

Het is erg belangrijk om een skibril te dragen die 100% UV-beschermend is om zo je ogen te beschermen tegen het felle zonlicht en de weerkaatsing van het Uv-licht in de sneeuw. Zonder een 100% UV-beschermende skibril te dragen bestaat er de kans op oogziektes en een acuut gevolg van geen goede skibril dragen is sneeuwblindheid, hierbij zullen de ogen rood worden en de oogleden opzwellen. De klachten van sneeuwblindheid zullen na een aantal dagen overgaan, maar dit is niet het geval bij een oogziekte.

Zonnebril of skibril?

Een zonnebril biedt voldoende bescherming tegen het Uv-licht, maar door het vele indirecte licht in de sneeuw is de kans groot dat het zonlicht langs de lenzen alsnog het oog bereiken, hierdoor bestaat nog steeds het risico op sneeuwblindheid.

Bij het dragen van een zonnebril ben je niet beschermd tegen de kou, wind en neerslag. Daarnaast heb je bij bewolking en neerslag onvoldoende zicht met een zonnebril, hierdoor wordt de kans op ongelukken groter. Daarom wordt het dragen van een skibril in plaats van een zonnebril aanbevolen.

Man met skibril SunIce Blue
Man met skibril SunIce Red

Skibril voor alle weertypes

Er zijn heel veel verschillende soorten skibrillen te koop. Deze skibrillen kunnen verschillen van vorm, maat en kleur. De kleur van de lens is belangrijk, omdat elke kleur een optimaal zicht biedt bij een ander soort weerstype. Wanneer het bewolkt is wil je een skibril die veel licht doorlaat en wanneer het zonnig is wil je juist een skibril die het licht tegenhoudt, maar je wilt ook niet meerdere soorten skibrillen meenemen op wintersport. De ideale oplossing hiervoor is om een skibril te kopen die geschikt is voor alle soorten weertypes waardoor je altijd optimaal zicht hebt. 

Door een skibril te kopen met verwisselbare lenzen heb je een skibril voor alle weersomstandigheden, omdat er een lens bij zit voor zonnige omstandigheden en een lens voor sneeuw-/regenachtige/mistige dagen. Hierdoor heb je altijd optimaal zicht bij verschillende omstandigheden. De lens kan je gemakkelijk wisselen door het eenvoudige systeem voorzien van magneten, zo kan je van een skibril voor zonnig weer naar een skibril voor slecht weer wisselen binnen een aantal seconden zonder een extra skibril mee te nemen. 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00